luni, 23 februarie 2009

Vine primavara

Vine primavara

si cu ea, astenia de sezon.
Poate din acest motiv n-am mai apucat sa-mi vars gindurile pe coala asta. N-am timp de cele mai multe ori si nici viteza de a tipari pe un suport ce gindesc despre ce se intimpla in jurul meu.

In ultimile 2 sapatamini s-au intimplat atit de multe , incit incercind sa revad evenimentele, nu fac decit un talmes-balmes, care e cum se spune , stirea de ieri, care nu mai intereseaza deja pe nimeni.

Aproape a2a zi dupa ce ma intrebam oare ce multumire sufleteasca are cine care striga HOTII, si nu-i aude nimeni (nimeni care ar putea face ceva), cei mai ferventi si efervescenti strigatori, regretau faptul ca n-au parasit Romania.

Ca sa devina ce ? Niste roboti, alaturi de alte mii, cu o slujba , o acasa, o masina, un cont in banka, traind fara pericole, intr-o tara linistita in care autobuzul vine in statie exact la ora inscrisa pe un panou vechi de ani de zile si-n care nu poti sa tragi apa la baie dupa ora 22 ?

Sincer ma indoiesc ca ar rezista.
Nu mult, dupa accea, poetul / senator, ne spunea cu tristete ca putem avea o politie pentru fiecare, in sensul in care fiecare cetatean, onorabil, sa fie aparat 100%.
Se referea la moartea tragica a unui roman injunghiat in Ungaria.

Scandalurile se tin lant, arme furate, oameni injunghiati, impuscati, jafuri in magazine, boutic-uri, mall-uri, inceputuri de anchete fulminante, in care virfurile politiei ne anunta ca s-au demarat anchete, ca exista suspecti, intre 5 si 55, ca situatia e sub control, discutii sterile despre drptul la autoaparare si multe altele...
Toate aceste fanfaronade , se estompeaza in citeva zile, fiind inlocuite de alte evenimente la fel de grave, surclasate imediat de altele, memoria individuala le uita sub avalansa TELEvistica.

Asa doreste si sistemul votat de noi, ales sa ne reprezinte.

Avalanasa de informatii provoaca uitarea , greata si mai ales naste sentimentul neputintei ce pina la urma TREBUIE sa ne transforme in niste marionete supuse papusarilor numiti de noi, carora le-am mandatat puterea de a gindi si actiona in numele si in interesul nostru.

I-am investit cu dreptul de a decide in numele nostru.
Asa ca decizia de a considera de neutilitate publica un pod, ne apartine, decizia de a considera nepericulos public un recidivist care sub amenintatea cutitului smulge portofelul unui pusti, ne apartine deasemenea.

Faptul ca un MILITIAN, sare la bataie in 2009 cind este fotografiat, nu trebuie sa surprinda. Nici cind un alt MILITIAN, scoate cutitul intr-un Mall, iar nu trebuie sa surprinda.
Pentru ca este normal, ca intr-o tara in care cei ce trebuie sa implementeze legea , o folosesc pentru a se substitui Ei, noi ceilalti trebuie sa nu privim in sus, sperind la LEGE.

Avem doar dreptul de a merge cu capul plecat, sa muncim pentru a ne plati impozitele, sa ne cumparam singuri medicamente care ulterior nu ne vor fi decontate, sa mergem pe sub pamint ca sa nu deranjam VIP-urile si frumoasele lor masini, sa ne platim taxa impusa de interlopi , sa nu ne suparam cind ne rupem Dacia, in hirtoape, si sa speram ca vom muri de cauze naturale.
Aaaa, si din cind in cind, sa vizitam Venetia, unde sa ne cheluim bruma de bani, fara a a avea dreptul european de ai si produce tot acolo .

Oare cum i-ar sta mai bine Europei, fara tiganii romani sau fara xenofobii italieni ?
Da, avem o problema, ne facem de rusine si exacerbam xenofobia.
Multi dintre noi nu reusesc performanta de a fi oameni. Cind spun noi, nu ma refer la romanii din Italia, certati cu legea Italiana, ei sunt certati cu orice lege, indiferent de unde este aceasta, spun noi, referindu-ma la oamenii de pretutindeni ce nu reusesc sa devina sociali.
Ce-i sperie pe italieni, este perturbarea de catre Romani a vietii lor.
De curind se afirma de catre un euro-parlamentar ca 5 % din cazuistica cotidiana este a romanilor si meditiazizarea acestui 5% acopera in presa 95% din spatiul de scandal.
De ce ? Ma framinta aceasta intrebare !
Priviti un roman din Italia care duce o viata "normala" si unl care e predispus sa incalce legea.
E simplu sa-l distingi pe cel de al doilea. Si e simplu sa-i distingi pe toti cei ce au aceasta predispozitie, indiferent de nationalitatea lor.

Infractorii cu gulere albe, au un anumit sharm, care lipseste evident conationalilor nostri.

Sunt infecti ! Asta e cruda realitate, priviti ologul acela ce umbla patruped, copii ceia ce buzunaresc ziua in amiaza mare.
Evident deschiderea granitilor Europei pentru Romania, ne-a facut un deserviciu mai intii noua, romanilor de bun simt.

Si a surprins , oare pentru a cita oara statul nostru, in fata comportamentului anti-social al unora dintre noi.
Cei ce tilharesc azi in Romania si nu prin alte zari, o fac dintr-un motiv foarte simplu. Aici, in Romania, au conexiunile necesare pentru a eluda legea, aici sunt in siguranta. Iar conexiunea e una singura: statul.

Impotenta statului nostru este totala : intra -muros dar si extra-muros.

De fapt este propria noastra impotenta.
Declaratia Dnei Musolini, nu are acoperire.
Noi nu trebuie sa fim sterilizati pentru ca suntem deja sau tindem sa devenim foarte repede, gratie noua si celor alesi de noi.

In rest, noi facem emisiuni.

Vine primavara, sa ne bucuram !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu