miercuri, 21 ianuarie 2009

Mediatizarea Violentei

Are un scop unic - definit de multa vreme, de destabilizare si aservirea sociala/economica/politica unei tari/populatii prin actiuni ulterioare, sporind la maxim si inducind populatiei tinta , neincrederea in organele de drept ale statului.

Desigur ca s-a convenit deja cu organele democrat alese strategia gnerala de aservire a populatiei/economiei.

Nemediatizarea actiunilor organelor statului pentru rezolvarea situatiilor conflictuale ( cazul Caltabosul ) , in opozitie cu legea, pozitia flasca a justitiei in fata incalcarilor repetate a legislatiei de catre o parte a populatiei( grupari etnice, functionari superiori in organele statului, clienti politici/ economici ), solutionarile NUP pentru aceiasi, induc in subconstientul populatiei sentimentul inutilitatii, obliga la incovoiere si acceptare, servilism, dorinta de afiliere la un grup elitist incadrul caruia sa aiba parte de putina ocrotire.

Atfel spus, se induce, pe cale inversa ( divide et impera ) ideea necesitatii apartenentei la un grup elitist, mai presus de lege. Astfel, se naste nu numai elitismul si obedienta fata de el, dar se formeaza si slugarnicia morala, autocenzura si codosismul social.

Prin revers, neaparteneta la o familie, la un clan, te pune fata-in-fata cu legea, dar cu mult mai periculos, te arunca in fata unei justitii partinitoare in functie de interesele grupurilor al caror teritoriu tocmail l-ai incalcat prin actiunile tale.

Abundenta si contracdictoriul legislativ nauceste si dezamageste pentru ca acorda o interpretare partinitoare cauzei.

Alaturi de alte strategii, se creaza structuri piramidale de obedienta unde, chiar daca si in interiorul lor unii calca peste cadavre pentru marirea ratiei proprii de firimituri, afilierea se face mai intii prin deformarea moralei.
Sunt rarisime cazurile in care s-a patruns in oligarhie prin invitatie oficiala. Marea masa a celor afilitiati platesc zeciuiala stapinului pentru ca e mai rentabil sa fii inauntru cu mai putin decit inafara cu nimic.

Outsiderii invata lectia, se conforma sau nu, isi tirie viata crediindu-si idealuri, aspiratii, fericiri efemere, voteaza democratic. Neadaptatii vor face “abuz de justitie” sau retorica in parcuri desemnate pentru aceasta.
Cei mai de succes sunt ori exilati ori impuscati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu